KookJij

Plauri

Een heerlijk plauri recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Snacks - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Suriname
Keuken: Amerikaanse
Bron: Onbekend brandaris.kookjij.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Plauri te bereiden

Een zak gele erten, in een schaal met water laten weken, kan een nacht in de koelkast gedaan worden.
Peper naar smaak toevoegen.
Zout ook naar smaak toevoegen.
Uien fijn snijden.
Knoflook ook fijn snijden.
Olie ongeveer een kopje er in gieten.

Haal de plauri uit de koeling giet water uit de schaal doe de uien en het knoflook er door heen met de hand, mengen voeg zout en peper toe op smaak meng alles goed door elkaar.
Ga baletjes maken van 3cm rond draai alle baletjes en dan bak je ze in de wok waar de olie in zit laat het mooi licht bruin worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

martin de  berg

martin de berg zegt:
Lekker voor bij de borrel met pittige saus erbij,
tomaten chutney.
brandaris

brandaris zegt:
deze snacks moet je warm op eten koud zal ook wel smaaken maar warm is heel lekker bij een heete saus er bij gewoon uit probeuren dan kom je er wel achter wat lekker der is
brandaris

brandaris zegt:
ja bobby deze snacks moet je gewoon een keer proeven met wat hete saus er bij.
bobby

bobby zegt:
Lijkt mij erg lekker, is een keer wat anders.
brandaris

brandaris zegt:
en deze snacks kun je van tevoren gereed maken voor de avond wanneer je het gebruik dit recept is alleen maar makkelijk?
brandaris

brandaris zegt:
deze snacks is heel goed koop en goed te gebruiken bij oud jaar avond?