KookJij

Perfect geroosterde aardappelen

Een heerlijk perfect geroosterde aardappelen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: Aardappelen
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Perfect geroosterde aardappelen te bereiden

Doe de aardappelen in een grote pan met licht gezouten kokend water en kook ze op halfhoog vuur 5-7 minuten.
Ze moeten nog stevig zijn.
Haal de pan van het vuur. Doe intussen het vet in een braadslee op bakplaat en plaats deze in een op 220°C voorverwarmde oven.
Giet de aardappelen af in een vergiet en doe ze terug in de pan. Leg er een deksel op en schud de pan goed om de aardappelen een ietwat ruw oppervlak te geven. Dit maakt ze knapperiger.
Haal de braadslee/bakplaat uit de oven en leg de aardappelen voorzichtig in het hete vet. Bedruip ze om er zeker van te zijn dat ze rondom met een laagje ver bedekt zijn.
Rooster de aardappelen in 45-50 minuten BOVEN in de over rondom bruin en knapperig. Keer ze halverwege en bedruip ze daarbij nogmaals met het vet. Voeg desnoods nog wat vet toe.
Schep de aardappelen met een schuimspaan voorzichtig in een voorverwarmde schaal.
Bestrooi ze met een beetje zout en serveer meteen.

Mijn kookverhaal (Gerda Lamers)

Voor dit gerecht 'smelt' ik zelf een flink stuk rookspek en doe er in de braadslee/bakplaat nog een klein stukje Blue Band bij.
Heerlijk bij een gepaneerde schnitsel en een salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

truitje

truitje zegt:
Mijn idee hoor, lekkerbekske, geniet van het leven en daar hoort lekker eten bij. Eet smakelijk. je zult verrast zijn. Laat maar weten hoe je het vond. Groetjes Gerda :p:p:p
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
De volgende keer,dat het mijn beurt is,om te koken,ga ik deze aardappeltjes maken.
Ik spaar altijd het baconvet op,als we bacon and eggs eten en bewaar dat in de koelkast.Dus het braadvet heb ik al.En waarom zorgen maken over vet?"Some people eat to live.I live to eat".Als je van eten een ceremonie maakt,voldoen kleine porties en kleine porties is het beste dieet.
Thanks Gerda.
truitje

truitje zegt:
Hallo Marij, zo te zien is het al in orde want eerst was de foto ook niet zichtbaar. Ik had hier al een melding van gemaakt naar Anna van het KookJij team. Groetjes Gerda en eet smakelijk. :p:p:p
Marij Gadet

Marij Gadet zegt:
krijg een foutmelding, dus kan het recept, dat ik wil maken niet open (perfekt geroosterde aardappeltjes)
truitje

truitje zegt:
Dat doe ik ook wel eens, maar dan de aardappel in de schil laten = ook heel erg lekker. Probeer het eens op deze manier, u zult versteld staan van de smaak en het hoeft ook niet altijd 'mager' te zijn, toch ?? ;);) Groetjes Gerda :p:p:p
beau09

beau09 zegt:
ipv voor koken aardappel in 1/4 stukken snijden,in een ovenschaal doen besprenkellen met olijfolie vervolgens peper en zout toevoegen en verse rozemarijn erdoorheen doen,
alles goed mengen eveneens 45 min in de oven is op deze manier minder vet.:)