KookJij

Peren met chocoladesaus

Een heerlijk peren met chocoladesaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: www.cotedor.be
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Peren met chocoladesaus te bereiden

Schil de peren en laat ze 20 minuten pocheren in de wijn, samen met de suiker en de smaakmakers. Laat de peren afkoelen in hun kookvocht. Smelt de chocolade in een warmwaterbad samen met 2 el kookvocht van de peren en 20 gram boter en giet de warme saus over de peren. Dien meteen op.

Mijn kookverhaal (Sofie Vermaut)

Best gebruik je hiervoor pure chocolade, net als bij zowat alle chocolade nagerechten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Thanks Sofie,ja dat hebben we hier wel en ik heb het zelfs in huis.Ik vond het voorzichtiger,om het eerst te vragen i.p.v. op goed geluk proberen.
svermaut

svermaut zegt:
Goh, het spijt me, ik zou je eigenlijk niet kunnen zeggen waarmee steranijs te vervangen is. Ik kreeg zelf ooit eens de tip dat 1 steranijs te vervangen is door 1/2 theelepel anijszaad. Is dat wel te vinden in Canada?
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Dag Sofie,
De Latijnse naam van steranijs is Illicium verum en probeerde op die manier de Engelse naam te vinden,maar niets dat ik hier in Canada kan vinden.Is er iets anders,waarmee steranijs vervangen kan worden?

In het Engels is het star anise. Vast wel in Canada te krijgen.