KookJij

Ovenschotel van zuurkool, met een zoetje van Ananas

Ik ben gek op ovenschotels en probeer iedere keer iets anders uit. Vandaag had manlief zin in zuurkool, dit is het geworden. Het was een prima experiment, moet ik zeggen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ovenschotel van zuurkool, met een zoetje van Ananas te bereiden

  1. Bak de spekblokjes uit zonder vetstof en zet ze even apart.
  2. Bak in het overgeleven vet de uitjes aan en rul het gehakt.
  3. Stoof intussen de zuurkool even aan met een klontje boter, handje peperkorrels en een theelepel garam massala.
  4. Voeg dit alles bij elkaar en schep er 3 á 4 eetlepels ananasstukjes door.
  5. Maak de aardappelpuree zoals je zelf het lekkerst vind en roer daar ook weer anasstukjes door.
  6. Doe eerst een laag zuurkoolmengsel in de ovenschotel, dan puree, weer zuurkool en eindig met puree. Als laatst nog een dun laagje belegen geraspte kaas......
  7. Plaats de ovenschotel in de het midden van de oven voor zo'n 20 minuten op 180 graden. Eventueel de laatste 5 minuten de grill er op, voor het krokante korstje.
  8. Eet smakelijk!

Mijn kookverhaal (Anna Koudys)

Ik ben gek op ovenschotels. Zuurkool is niet mijn favoriet, maar manlief is er dol op. Dit was een groot succes, we hebben er beiden van gesmuld. Beetje zuur, beetje hartig, en een heerlijk zoetje van de ananas.
Gebruik van zout is niet nodig, vanwege de spekjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Klopt, Anneke. Ik wissel dit dit af. Maar ik vind het lekker om de ananasstukjes ook te mengen door de puree, vandaar.
Als er voordelige ananas te koop is, gebruik ik die. Zo niet, dan volstaat een blikje prima. Ook gebruik ik vaak wat van de siroop om te mengen met de puree of door de zuurkool.
Groetjes,
Anna.
anneke laenen

anneke laenen zegt:
Deze schotel, maar dan met aardappelschijfjes (voorgekookt), dan gebruik je veel minder aardappels voor het zelfde resultaat. Ook is verse ananas heel erg lekker ipv blik.
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Dank voor jullie leuke reacties, dames :-) Gelukkig maak ik altijd teveel, dus hebben we nog wat over. :-) Ik lees graag wat jullie er van vinden!
Joke Wiggers

Joke Wiggers zegt:
Die gaat op het menu voorstel van week 42!
Ik laat je weten wat de reacties zijn.
Ik watertand al bij het zien van de ingrediënten... :D
gea

gea zegt:
Mmmmmmmmmmmmmmm: lekker, zuurkool!
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Weer een heerlijke ovenschotel wel een aparte combinatie, maar proberen waard ;-)