KookJij

Oven aardappelen

Een heerlijk oven aardappelen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: tv
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Oven aardappelen te bereiden

was de aardappelen en snijdt ze in partjes doe ze in een oven schaal en besprenkel ze met olijf olie voeg de Provençaalse
kruiden en zout toe.
plaats de ovenschaal 40 min in een voorverwarmde oven op 180 graden

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

peter

peter zegt:
Ik heb het gemaakt,
heerlijk !!
Thea

Thea zegt:
ik ga dit zeker een keer in de oven maken,deed voorheen bakken
corrine

corrine zegt:
erg lekker..vind gebakken aardappeltjes zowieso al lekker.ik heb het met een olijfolie gedaan waar ik zelf knoflook en een paar rode pepers aan toe heb gevoegd.de smaak van de aardappeltjes was daardoor wat pittiger :p
AvS

AvS zegt:
Ik maak vaak zo de aardappels,maar ik doe een klein scheutje olie in een kookpan, dan de aardappelstukjes erin, peper, zout enz. deksel erop en even schudden. Dan in ovenschaal en in de oven. Je gebruikt dan veel minder olie. En alle stukjes zijn omhuld met olie.
kortho

kortho zegt:
Volgens mij krijg je slappe partjes aardappel als je het in de romertopf doet.Maar het ias het proberen waard.
Jan.:):)
slaatje

slaatje zegt:
Dat zou ik niet weten Maria, maar ik zou zeggen doe het eerst in de oven en probeer het daarna in de römertopf en laat het ons weten. Succes groetjes Gerda;):p
maria1

maria1 zegt:
doe ik , maar kan dat ook in de römertopf , met de deksel erop ?:p:?
kortho

kortho zegt:
Beste Maria.Ik zou zeggen ga het niet proberen maar doen. Het is hartstikke lekker.Ik sprenkel er vaak nog een halve limoen over uit.Verrukkelijk.
Eet ze.
Jan:)
Jan Pouw

Jan Pouw zegt:
Beste Maria, ga het nou maar gauw maken want het is hartstikke lekker.
Je kunt er ook nog een scheutje limoensap doorheen doen.Doe ik vaak.!!!!
Eet ze.
Jan
slaatje

slaatje zegt:
Hallo Maria, dit is inderdaad een zeer lekker gerecht, ik maak het regelmatig, maar je moet er wel een stevige aardappel voor hebben. Ik gebruik meestal Frieslanders, vooral als ze er net weer zijn, en later in het jaar de Nicola aardappel. 40 minuten is voldoende maar ik zou toch wel tussendoor even proeven of ze gaar zijn. De ene aardappel is nou eenmaal sneller gaar dan de ander. Eet smakelijk.;):p
maria1

maria1 zegt:
heb ik nog nooit gemaakt en ga het zeker proberen. lijkt me erg lekker !:);):D