KookJij

Moussaka met aardappel, aubergine en courgette

Eigen interpretatie van Moussaka. In de originele recepten van Griekse Moussaka zul je niet zo snel courgette aantreffen. Toch vind ik het er zelf heel erg lekker in. Vandaar dat ik het recept naar mijn eigen smaak heb aangepast.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Moussaka met aardappel, aubergine en courgette te bereiden

  1. De aubergines en courgettes wassen , afdrogen en de steeltjes verwijderen. Snij ze in 1 cm dikke plakken. Bestrooi ze met zout en laat er een uur het water aan ontrekken. Spoel ze daarna onder stromend water af en dep ze droog met keukenpapier. Bak ze daarna in een grillpan of koekenpan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  2. Schil de aardappelen, snij ze in plakjes en kook ze of neem voorgekookte aardappelschijfjes.
  3. Hak de knoflook en snij de uien fijn.
  4. Verwarm olijfolie in een pan en fruit hierin de knoflook en uien. Voeg het gehakt toe en bak het rul.
  5. Voeg daarna de wijn, tomatenblokjes, tomatenpuree, peper en zout, kaneel, paprika en oregano toe en laat het ongeveer 10 minuten smoren.
  6. Maak intussen de bechamelsaus. Laat de boter op een laag vuur smelten en voeg dan de bloem toe. Roer goed met een houten spatel of garde tot een gladde pasta en laat dit 2 tot 3 minuten zachtjes bakken terwijl je flink blijft roeren zodat het niet verkleurt. Giet dan al roerend de melk beetje bij beetje in de pan terwijl je ondertussen goed blijft roeren tot de saus kookt
  7. en lichtgebonden is. Laat dit nog ongeveer 5 minuutjes zachtjes koken maar blijf wel steeds goed roeren anders brand de saus aan. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  8. Vet een ovenschaal in en beleg de bodem met de aardappelschijfjes. Hierover gaat een laagje saus en daarover de courgettes, weer een laagje saus en dan de aubergines en daaroverheen weer saus.
  9. Giet er dan de bechamelsaus overheen en strooi de feta erover.
  10. Zet de moussaka ongeveer 30 tot 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst