KookJij

Minilamsgebraad in kruidenkorst en mals honingwitloof

Een heerlijk minilamsgebraad in kruidenkorst en mals honingwitloof recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Delhaize
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Minilamsgebraad in kruidenkorst en mals honingwitloof te bereiden



Verwarm de oven voor op 200°C – gas 6.
Kruid het gebraad aan alle kanten met peper en zout. Omwikkel het vlees met keukentouw en leg het in een ovenschaal. Voeg de ongepelde, hele lookteentjes, de laurierbladeren en 20 cl water toe.
Hak de kruiden grof en doe ze in de beker van de mixer met het paneermeel, de boter, peper en zout. Mix tot een homogene massa. Strijk deze pasta gelijkmatig over het gebraad, druk stevig aan en zet in de oven. Bedek het gebraad na 15 min. met aluminiumfolie, zodat de korst niet verbrandt. Bak nog 15 min. in de oven, zet de oven dan af en laat het gebraad 15 min. rusten.
Ondertussen wrijf je over het witloof met een vochtige doek. Snij het overlangs in de helft en verwijder de harde kegel aan de basis. Snij de stukken in 3 in de lengte. Verwarm de olijfolie in een stoofpan of kookpot met dikke bodem en sauteer het witloof op een zacht vuur. Voeg de honing, curry, peper en zout toe. Dek af en laat 25 min. konfijten op een zacht vuur. Draai het witloof af en toe om. Voeg de sinaasappelzeste toe op het einde.
Haal het gebraad uit de oven. Snij het in niet al te fijne stukken en serveer met het malse witloof en gestoomde aardappelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst