KookJij

Mexicaanse kippensoep op de manier van ben

Een heerlijk mexicaanse kippensoep op de manier van ben recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Mexico
Keuken: Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mexicaanse kippensoep op de manier van ben te bereiden

Spoel en snij het pepertje in de lengte door en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snipper het fijn. Snipper de ui grof, de knoflook fijn.
Kruid de kippenbouten lichtjes met cayennepeper en normaal zout.
Doe heet water in de soeppan en doe daar de kippenbouillontabletten in.
Doe in de koekenpan en de hapjespan een el olijfolie laat dit heet worden en schroei hier de bouten in dicht en laat daarna nog 15 minuten bakken op elke kant.
Doe de bouten in de bouillon en laat deze nog circa 40 minuten of tot de bouten gaar zijn zachtjes trekken op het vuur.
Haal de bouten voorzichtig en heel uit de pan en hou ze warm onder aluminiumfolie.
Giet op een el. na het vet uit de hapjespan en bak hierin de ui glazig, voeg de knoflook en het pepertje toe, doe de soepgroenten hierbij en laat nog circa 3 minuten meebakken blus dit af met een soeplepel bouillon en giet de inhoud van de hapjes pan in de soeppan. Doe de tomaten puree erbij, roer dit goed door, breng dit zachtjes aan de kook en laat nog circa 10 minuten zachtjes koken.
Mix de soep eventueel met de staafmixer dit hoeft niet.
Voeg de mais toe en warm nog even door.
Doe op elk bord een bout en giet de soep erover en bestrooi met de fijngesneden peterselie.
Eet smakelijk!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

willem

willem zegt:
goedenmorgen Ben
klinkt zeer goed, deze ga ik maken!
groetjes willem
willem

willem zegt:
goedemorgen Ben

dit ga ik maken, klinkt zeer lekker:)
groetjes willem