KookJij

Recept voor Mexicaanse Churros con chocolate

Een heerlijk mexicaanse churros con chocolate recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Mexico
Keuken: Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Churros:
Doe het water en boter in een pannetje en breng het aan de kook. Neem het pannetje van het vuur. Zeef de bloem en voeg het in een keer toe aan de hete vloeistof. Roer tot een gladde deegbal ontstaat. Zet het pannetje op het vuur en verhit al roerende het deeg 1 minuut. Schep het deeg over in een mengkom. Mix het ei door het deeg met een mixer met deeghaken op een rustige stand. Roer tot slot de backin door het afgekoelde beslag. Verwarm de friteuse tot 180 graden. Vul een spuitzak, met een stervormige spuitmond van ongeveer 10 milimeter doorsnede, met het deeg. Vorm repen van 12 centimeter, snijd ze af met een mes en laat ze direct in het vet glijden. Bak de churros goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestuif ze met poedersuiker en serveer ze met lauwwarme, dikke chocoladesaus.
Chocoladesaus:
Hak de chocolade fijn. Smelt de chocolade samen met 125 mililiter melk en de suiker in een klein pannetje en breng het aan de kook.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

t.oudejans

t.oudejans zegt:
Mmmmmmm. Met mijn ogen dicht ben ik weer éven terug in Spanje.
richard

richard zegt:
waarom die bakpoeder waarom moet het reizen?ga je taart bakken?reizen doet ie naar mijn mening als je hem 15 minuten laat rusten,bij smaken ze geweldig ik gebruik ook i.p.v. choco saus geoon aardbeien jam:p
richard

richard zegt:
bakpoeder erbij is de grootste onzin en ik ben die standaart recepten zat,dus voor de smaakmensen als je de boter in het water laat smelten met suiker doe er dan eens wat vanille aroma bij en/of een schil citroen.je kunt de churrodeeg ook vullen met stukken chocolade,gr...
ana maria parejo ruiz

ana maria parejo ruiz zegt:
Ik vond de churros heerlijk, en met chocolate caliente nog beter, ik ga ze nu maken.
Mercedes

Mercedes zegt:
Hmm lekker churros en dan lekker dopen in de warme chocolade melk wat moesten we zonder spanje?!
bobbeltje

bobbeltje zegt:
backin heb je nodig om de bloem te laten rijzen. Je kunt het in iedere supermarkt kopen, ligt in het schap van de bak produkten. Groetjes Marijke
arwinah

arwinah zegt:
wat is backin en waar kan je dit kopen???
Alvast bedankt voor je antwoordt!!
nadia

nadia zegt:
ik heb de recept gedaan hoe het is maar het is mislukt en de smaak was anders