Recept
« Terug naar recepten
					
						Macaroni met spinazie en kees
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Macaroni met spinazie en kees
Die broodkruimels maken het af
            
            
					
									Recept van:
									Keesmakers
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  									
                  									620 kCal energie
59 Gram eiwit
20 Gram vet
47 Gram koolhydraten
								59 Gram eiwit
20 Gram vet
47 Gram koolhydraten
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									keesmakers
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Macaroni met spinazie en kees te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vermeng de broodkruimels met het paprikapoeder en de olijfolie.
 - Ontdooi de spinazie op een matig vuur.
 - Verhit 350 ml melk. Vermeng intussen de koude melk met het bakmeel tot er geen klontjes meer in zitten. Voeg deze toe aan de verhitte melk onder constant roeren, totdat een smeuïge saus ontstaat. Haal de saus van het vuur en voeg steeds beetje bij beetje de kees toe totdat deze gesmolten is. Voeg vervolgens peper en nootmuskaat toe.
 - 
Kook de pasta vier minuten, zodat deze nog net hard is. Doe de helft van de pasta in een ingevette ovenschaal en doe er een laag spinazie overheen. - 
Bedek de spinazie met de overgebleven pasta, en bedek het geheel met de broodkruimels.
Bak het gerecht gedurende 20-30 minuten af in de oven. 
                    