KookJij

Lente-ui koek

Een heerlijk lente-ui koek recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: - personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Ad Reniers China Deel 2
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lente-ui koek te bereiden

Zeef de bloem in een kom en voeg al roerend het water toe.
Kneed dit tot een zacht deeg.
Hak de lente uitjes fijn.
Rol het deeg uit tot een dikte van 3 millimeter strooi het zout over het deeg en rol dit vast.
Smeer de olie en de sesamolie er over heen.
Strooi de lente uitjes over het deeg rol het deeg op en snij het in gelijke stukken.
Knijp de uiteinden dicht en draai het tot een spiraal.
Leg de uiteinden op een plank en rol het deeg weer plat tot een dikte van 5 millimeter.
Bak de plakken in een platte pan tot deze goed bruin zijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

apu

apu zegt:
Apart, maar lijkt me lekker, ga ik eens uitproberen:)