KookJij

Lasagna met pompoen (vegetarisch)

Een heerlijk lasagna met pompoen (vegetarisch) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lasagna met pompoen (vegetarisch) te bereiden

Snij een pompoen in stukken en kook deze in 20 minuten gaar. Haal ongeveer 400 gram vruchtvlees van de schil af en prak dit (dan heb je dus pompoenpuree). Fruit het uitje en voeg de in stukjes gesneden courgettes toe. Voeg de pompoen toe en bak het even mee. Voeg de bechamel saus toe, samen met wat peper en zout. Smeer een lasagna schaal in met boter en doe steeds een laagje saus en pasta erin. Begin en eindig met de saus. Strooi er wat geraspte parmezaanse kaas overheen. Zet het 25-30 minuten in de oven op 180 graden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Melissa

Melissa zegt:
Dat een lasagne met bechamelsaus niet echt Italiaans zou zijn is in mijn ogen echt niet waar. @gast: als het flauw is, ligt dat meestal niet aan het recept maar aan jezelf; je moet natuurlijk je gerechten naar smaak kruiden (genoeg peper/zout om het smaak te geven) :)
Marianne

Marianne zegt:
Oja, vergeten: beetje knoflook erbij is altijd goed!
Marianne

Marianne zegt:
Ik heb het gisteren gemaakt en t was erg lekker. Heb t recept wel een klein beetje aangepast: Cayennepeper erbij is erg lekker. Verder heb ik meer pompoen en ui genomen.
Puffa

Puffa zegt:
Hier in Italie (ja, ik woon in Italie ;-)) maakt iedereen zijn lasagne met bechamelsaus... En dit recept had ik uit een Italiaans kooktijdschrift. Je moet overigens wel een goede pompoen hebben, bijvoorbeeld zo'n langwerpige oranje of een ronde groene. De smaak hangt heel erg van de pompoen af.

Onbekend zegt:
Dit is een inbreuk tegen de echte Italiaanse keuken! Een lasagna met bechamelsaus hoort niet en een met pompoen al helemaal niet!

Vanwege een half Italiaanse.
gast

gast zegt:
Ik heb het vanavond gemaakt maar het wat iets aan de flauwe kant.sorry