KookJij

Lamsnek Gekonfijt

Een heerlijk lamsnek gekonfijt recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 3500 min
Personen: 6-12 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
  2. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lamsnek Gekonfijt te bereiden

*Lamsnekken 24 uur van te voren zouten en peperen
*Zet de oven op 90 graden Celsius
*Zet de lamsnekken in een pan met zoveel olijf olie dat ze goed onderstaan en leg daarin ook de thijm,rozemarijn en knoflook en het wit van 1 serehstengel
*Zet de pan in de oven doe op 90 graden Celsius staat en houd hem daarin gedurende 5 uren.
*Haal de pan er uit,laat afkoelen en zet hem dan weg in de koelkast voor totaal 24 uur
*Zet de oven op 150 graden Celsius
*Neem de nekken uit de olie,dep ze droog en verwijder de botten
*haal de knoflook tenen uit de olie en houd apart,zo mogelijk
*Verwarm het vlees nu weer op 150 graden Celsius in de oven en bestrijk om de paar minuten met lamsfond of -glace tot het vlees een dikke laklaag heeft.Vlees is nu klaar
(lamsvlees smaakt nu nog naar lamsvlees!)
*De gesneden broodblokjes nu krokant bakken of frituren in 1 minuut

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

*Opdienen met croutons en bestrooid met limoenzeste en evt.
knoflook teentjes uit de olie.
*Eet dit met nieuwe aardappeltjes en asperges en wat olie als jus of met puree en sperciebonen,of met nieuwe aardappeltjes en gemengde salade,of met rijt en doppers + sperciebonen + jonge worteltjes,enz,enz

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst