KookJij

Kerststol

Een heerlijk kerststol recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
  2. > Kinderen - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: opa-henny
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kerststol te bereiden

De noten in 100 gr water weken ruim 30 min.
Krenten en rozijnen afspoelen met heet water op een zeef, daar laten uitlekken.
Los de gist op in het water.
Meng alle ingredienten door elkaar in een bak.
15 minuten kneden, nu de noten en vruchten door het deeg werken.
Dek af en laat 1 uur rijzen.
Terug slaan en in twee stukken verdelen, opbollen en 20 min laten rijzen.
Met de rolstok een flinke deuk rollen in het midden, de spijs tot 2 rollen maken en 1 rol spijs in een brood leggen. Nu over de spijs heen dicht klappen, op een licht ingevette bakplaat leggen. Zo ook de tweede maken en op de bakplaat er naast leggen.
Oven verwarmen naar 200 graden, baktijd 45-50 min, met roomboter bestrijken en met poedersuiker bestuiven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst