KookJij

Kerstkrans met amandelschaaf

Een heerlijk kerstkrans met amandelschaaf recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: koopmans
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kerstkrans met amandelschaaf te bereiden

Oventemperatuur en baktijd:
Elektrische oven: 220°C
40 minuten
De Krans:
Haal de bladerdeeglapjes met een mes van elkaar en laat ze ca. 10 minuten ontdooien. Verwijder de folie.
Boen de citroen schoon. Rasp het geel van de citroenschil met een fijne rasp dun. Pers een halve citroen uit. Verbrokkel de spijs en meng dit met de citroenrasp, 2 el citroensap, 1 losgeklopt ei en de koffieroom. Meng de rozijnen en 1 zakje amandelschaafsel erdoor.

Verwarm de oven voor. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Leg 7 bladerdeeglapjes op elkaar en rol ze uit tot een lap van ca. 60 bij 15 cm. Maak van het spijsmengsel een rol en leg die in het midden van de deeglap. Bestrijk één lange zijde van het deeg met water.

Rol het deeg vanaf de andere lange zijde om de spijsrol en plak de deeglagen van de naad stevig op elkaar vast. Vorm van het deeg een krans, schuif de open uiteinden in elkaar en plak ze goed vast met water.

Leg de krans met de naad aan de onderzijde op de bakplaat. Snijd van een overgebleven deeglapje een reep van 3 cm en wikkel deze om het sluitpunt van de krans.

Klop het ei los met 1 el water en bestrijk hiermee dun de krans. Bak de kerstkrans 25 minuten in het midden van de oven.

Leg de overgebleven deeglapjes op elkaar en rol ze uit tot een smalle deeglap met een lengte van ca. 30 cm. Snijd hiervan een reep van 3 cm breedte en vorm deze tot een strik. Knip de eindjes puntvormig in.

Haal de krans na 25 minuten uit de oven. Plak de strik, met losgeklopt ei, op het sluitpunt en kwast ook de strik in met losgeklopt ei. Schep het amandelschaafsel door de rest van het losgeklopte ei en verdeel het over de krans. Bak de krans in de oven in 15-20 minuten verder gaar en goudbruin.

Laat de krans met het bakpapier op een rooster afkoelen. Maak deze dan voorzichtig los van het papier.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst