KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Kerriesaus met kip

Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie: 464 kCal energie
22 Gram eiwit
33 Gram vet
19 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Heerlijke pastasauzen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1. Pel de ui en het knoflook en snijd ze in kleine blokjes. Verhit de olie in een pan en braad daarin de kippenblokjes.
2. Doe de ui en de knoflook eveneens in d epan en strooi de kerrie erover en laat dit eveneens braden. Schil de appel, deel hem in vieren, ontpit en snijd hem in fijne blokjes. Voeg de blokjes samen met het sinaasappelsap, het limoensap en de room toe en laat de saus op een zacht vuur sudderen.
3. Schil de sinaasappels met een scherp mes, zodat de witte huid ook verwijderd wordt en snijd de partjes uit.
4. Doe de sinaasappelpartjes bij de kerriesaus, verwarm dit kort en breng de saus op smaak met een beetje zout. Spoel de peterselie af, dep de takjes droog, trek de blaadjes van de steeltjes en snijd ze fijn. Roer de peterselie door de saus en serveer.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Charity

zegt:
Hallo allemaal,

Ik heb wat geexpirimenteerd in de keuken.
Rijst
Kip
Wokgroenten
Peterselie
Halfvolle melk
en wat kruiden die hierboven vermeld staan.
Een paar kleine aanpassingen en toch een heerlijk gerecht.
De hoeveelheid kip en groente moet je zelf bepalen. Dat was bij mij voor 2 personen.
Ipv teentjes knoflook en ui heb ik gebakken uitjes en een halve eetlepel knoflookpoeder gebruikt. De hoeveelheid kerrie en olie heb ik aangehouden.
Veelal wordt er kokosmelk gebruikt, maar gezien het feit ik dat niet lekker vind en er mensen allergisch voor zouden kunnen zijn kun je gwn halfvolle melk toevoegen.
Goed peper en zout toevoegen en klaar.
Denk er hierbij wel aan, dat je eerst de rijst kookt (ik heb daarvoor een rijstcooker maar in snelkokende rijst in een pannetje op het vuur doet het em ook!

Bedankt voor deze goede tip. Beetje goochelen met je ingredienten die je hebt en je hebt je home-made recept.

Groetjes en have fun with cooking!

Yvonne

zegt:
@ archie geers: Bedoel je déze kerriesaus of bedoel je überhaupt een basiskerriesaus? Want van die laatste staat er ook op deze site een goed recept (bij de zoek functie "kerriesaus" intypen en dan de 3e hit):)
archie geers

zegt:
Kun je me uit leggen hoe je kerrie saus maakt.