Recept
« Terug naar recepten
Kapucijners met zoetzure piccalillysaus
PT15M
Kapucijners met zoetzure piccalillysaus
Een heerlijke winterschotel (eigenlijk schipperskost) met een saus waar je
je vingers bij aflikt. En heel snel klaar.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
klein kookboekje waarvan ik de naam net meer weet
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kapucijners met zoetzure piccalillysaus te bereiden
- Kapucijners uit laten lekken , afspoelen en verwarmen.
- Speklappen klein snijden en in droge koekenpan uitbakken tot ze bruin en knapperig zijn.
- Ui fijn snijden.
- Doe in een pannetje de piccalilly, zilveruitjes en stroop en verwarm deze plm. 5 minuten. Proef en voeg eventueel nog wat stroop toe.
- Eerst kapucijners op het bord, hierover piccalillysaus, uitjes, spekblokjes en wat spekvet.
- Garneer met wat losse zilveruitjes en een paar augurkjes.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
We eten deze kapucijners altijd zonder aardappelen. Wil je toch aardappelen erbij eten, dan stel ik voor: neem aardappelpuree of gebakken aardappelen.