KookJij

Kapucijners met zoetzure piccalillysaus

Een heerlijke winterschotel (eigenlijk schipperskost) met een saus waar je je vingers bij aflikt. En heel snel klaar.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: klein kookboekje waarvan ik de naam net meer weet
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kapucijners met zoetzure piccalillysaus te bereiden

  1. Kapucijners uit laten lekken , afspoelen en verwarmen.
  2. Speklappen klein snijden en in droge koekenpan uitbakken tot ze bruin en knapperig zijn.
  3. Ui fijn snijden.
  4. Doe in een pannetje de piccalilly, zilveruitjes en stroop en verwarm deze plm. 5 minuten. Proef en voeg eventueel nog wat stroop toe.
  5. Eerst kapucijners op het bord, hierover piccalillysaus, uitjes, spekblokjes en wat spekvet.
  6.  Garneer met wat losse zilveruitjes en een paar augurkjes.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

We eten deze kapucijners altijd zonder aardappelen. Wil je toch aardappelen erbij eten, dan stel ik voor: neem aardappelpuree of gebakken aardappelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst