Recept
« Terug naar recepten
					
						Kalkoenvulling
						PT90M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Kalkoenvulling
Kerstkalkoen vulling van Oma.
            
            
					
									Recept van:
									marc opgenhaeffen
								
																
									Bereidingstijd:
									 90 min
								
								
									Personen:
									8 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Eigen recept
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Kalkoenvulling te bereiden
- Kook de parelgort en bak de spek uit. Zet de oven tijdig aan en bewaar de kalkoen in de koelkast.
Week het brood in de melk in de schaal.
Verwarm 30 g boter in de pan en roerbak hierin de uien.
Voeg het spek en de tijm toe.
Evenals de gehakte organen van de kalkoen met de kippenlever.
Roerbak dit ca. 3 minuten.
Snijd in die tijd de appelen in stukjes.
Voeg ze met de kastanjes en rozijnen en cognac toe aan de pan en meng dit.
Klop de losgeklopte eieren met de cognac er door heen.
Voeg ook het geweekte brood toe en meng dit goed.
Neem de kalkoen uit de koelkast.
Kruid de binnenzijde met zout en peper.
Vul de kalkoen helemaal op met het mengsel.
Gebruik keukentouw om de opening dicht te steken.
Bestrooi ook de buitenzijde met zout en peper.
Leg de kalkoen in de slede en voeg de overige boter toe.
Zet dit iets onder het midden in de warme oven.
Reken 150 minuten, keer regelmatig en bedruip zo nu en dan.
Voeg ev. scheutje droge witte wijn of water toe.
Check de gaarheid - prik erin - helder sap=gaar.
Laat de kalkoen altijd even rusten alvorens aan te snijden.
Verpak die in aluminiumfolie in de slede.
Giet het braadvocht voorzichtig terug in de braadpan.
Zeef het eventueel en laat dit even binden of inkoken.
Voeg er dan de stukjes boter aan toe en blijf roeren. 
Mijn kookverhaal (marc opgenhaeffen)
Van Oma
									
                    
Tanja Hermens zegt: