KookJij

Kaasbroodjes van bladerdeeg

Lekker knapperig en een heerlijke zachte kaasvulling. Heerlijk borrelhapje voor vegetariërs. Deze zijn heel eenvoudig te maken. Bladerdeeg met een blokje jong belegen kaas. Dit lust iedereen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 20 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kaasbroodjes van bladerdeeg te bereiden

  1. Plakjes bladerdeeg ontdooien. Door midden snijden. Op elke reep een blokje kaas leggen. Zijkanten bladerdeeg bestrijken met eidooier. Plakje dubbelvouwen en randen goed aandrukken. Bovenkant paar maal inknippen met een schaar. Bovenkant bestrijken met rest eidooier en bestrooien met geraspte kaas.
  2. Oven voorverwarmen op 200 graden. "Broodjes" met naad naar beneden op bakplaat leggen. Plm. 20 minuten
    bakken in midden van de oven tot ze goudbruin zien.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Uit elk plakje bladerdeeg maak je twee kaashapjes.
Je kunt de hapjes goed invriezen. Plm. 20 minuten bevroren bakken (zie bereiding) dan zijn ze heerlijk.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst