Deze sandwiches kun je ook maken met de dunne sneetjes Tramezzinibrood. (bijv. te koop bij Sligro).
Ik heb de sneetjes casino gewoon dunner gemaakt met een deegroller.
In plaats van sneetjes kun je Italiaanse bolletjes of andere broodjes nemen.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Italiaanse sandwich met Parmaham en rucola
						PT15M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Italiaanse sandwich met Parmaham en rucola
Een heerlijk italiaanse sandwich met parmaham en rucola recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Flavia Vasco de Sousa
								
																
									Bereidingstijd:
									 15 min
								
								
									Personen:
									4/5 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Ontbijt & Lunch - Koud
- > Brood - Gerecht
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											1
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Italie
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									kookknipsels
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Italiaanse sandwich met Parmaham en rucola te bereiden
 De lente-uitjes + augurk + ei + pesto mengen met de halvanaise. Eventueel wat zout en peper toevoegen, maar ik heb alleen wat peper toegevoegd.
Dit mengsel kun je afgedekt in de koelkast bewaren tot gebruik.
De sneetjes brood ontkorsten en met een deegroller goed plat "walsen".
Alle sneetjes brood dan dik besmeren met het halvanaisemengsel.
Leg dan de helft van de besmeerde sneetjes even apart.
De andere helft van de sneetjes beleggen met een plak Parmaham (desnoods bijsnijden) en wat rucolablaadjes en plakjes tomaat.
Bedek deze sneetjes dan met de besmeerde sneetjes die je apart hebt weggelegd.
Snij de sandwiches diagonaal doormidden en leg telkens 2 helften schuin op elkaar.
(Steek aan elke prikker een blaadje basilicum, een kerstomaatje en een blokje meloen. Steek een prikker door elke sandwich, zie foto)
 
										Dit mengsel kun je afgedekt in de koelkast bewaren tot gebruik.
De sneetjes brood ontkorsten en met een deegroller goed plat "walsen".
Alle sneetjes brood dan dik besmeren met het halvanaisemengsel.
Leg dan de helft van de besmeerde sneetjes even apart.
De andere helft van de sneetjes beleggen met een plak Parmaham (desnoods bijsnijden) en wat rucolablaadjes en plakjes tomaat.
Bedek deze sneetjes dan met de besmeerde sneetjes die je apart hebt weggelegd.
Snij de sandwiches diagonaal doormidden en leg telkens 2 helften schuin op elkaar.
(Steek aan elke prikker een blaadje basilicum, een kerstomaatje en een blokje meloen. Steek een prikker door elke sandwich, zie foto)
 
                    



 
					