Recept
« Terug naar recepten
					
						Indische viskoekjes
						PT40M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Indische viskoekjes
Een heerlijk indische viskoekjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 40 min
								
								
									Personen:
									8 personen
								
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Indonesie
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Indische viskoekjes te bereiden
Kabeljauw laten ontdooien en in kleinere stukken verdelen. 
Hier doorheen het rauwe ei doen, de sambal, laos en djahe (beetje op je gevoel, circa 1 eetlepel van elk)
Zout en peper erbij en alles door elkaar mengen. Als het goed is, is het mengsel een beetje vochtig. Nu een beetje tarwebloem erbij doen zodat er een wat stevigere massa ontstaat (moet niet helemaal droog worden). Als je het lekker vindt, kun je behalve de tarwebloem ook wat polenta er doorheen mengen. Doe ik altijd, vind dan dat er net wat meer smaak aanzit.
Doe een beetje olie in een anti-aanbakpan en maak kleine koekjes van de vismassa. Bak deze lekker bruin.
Serveer met een sausje van ketjap waarin je wat dunne uiringen doet.
									Hier doorheen het rauwe ei doen, de sambal, laos en djahe (beetje op je gevoel, circa 1 eetlepel van elk)
Zout en peper erbij en alles door elkaar mengen. Als het goed is, is het mengsel een beetje vochtig. Nu een beetje tarwebloem erbij doen zodat er een wat stevigere massa ontstaat (moet niet helemaal droog worden). Als je het lekker vindt, kun je behalve de tarwebloem ook wat polenta er doorheen mengen. Doe ik altijd, vind dan dat er net wat meer smaak aanzit.
Doe een beetje olie in een anti-aanbakpan en maak kleine koekjes van de vismassa. Bak deze lekker bruin.
Serveer met een sausje van ketjap waarin je wat dunne uiringen doet.
                    
Maria uit Suriname zegt:
Groetjes,
Maria