KookJij

Indische cake

Een heerlijk indische cake recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 110 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Viva forum
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Indische cake te bereiden

Mix de boter met de suiker ca. 10 minuten. Voeg vervolgens de 7 eidooiers één voor één toe en mix tot een geheel.
Zeef in een andere kom de bloem met de specerijen.
Klop de eiwitten stijf.
Spatel het eidooiermengsel, bloem en eiwitten luchtig door elkaar.
Doe het beslag in een cakevorm en bak in een voorverwarmde oven op 160 graden (gasovenstand 3) in ca. 1,5 uur gaar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Caroline

Caroline zegt:
Welke maat voor de cakevorm?
Layla

Layla zegt:
Dank voor jullie feedback! Ik heb het aangepast.
Marije

Marije zegt:
Ja, Nienke heeft gelijk. Ik heb hem vandaag gemaakt. Ik heb hem al eens eerder gemaakt en toen was hij heerlijk. Ik weet niet of ik toen minder kaneel heb gebruikt. Nu de normale 10 tl's genomen maar het overheerst wel. Jammer! Het kan nog net. Volgende keer de helft van de kaneel en beetje meer basterdsuiker.
Nienke

Nienke zegt:
Dit recept is wel lekker maar de verhouding in kruiden klopt niet helemaal. Je zou beter wat minder kaneel kunnen toevoegen niet meer dan 5 theelepels) en misschien ietsje (een half kopje) meer suiker.