KookJij

Indiase gehaktballetjes

Een heerlijk indiase gehaktballetjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Indiase gehaktballetjes te bereiden

Doe het gehakt in een kom. Snipper de uien fijn en laat in de hete olie glazig fruiten met de cayennepeper, de garam masala, de kerrie en de karwijzaadjes. Laat het mengsel iets afkoelen en meng het met de eierdooiers en wat zout door het gehakt. Rol er met vochtige handen balletjes ter grootte van een pingpongballetje van.
Bereiden:
Verhit de boter of de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in circa 5 minuten rondom bruin. Fruit voor de saus de grofgesnipperde ui glazig in de olie. Voeg de tomatenblokjes toe en breng de saus op smaak met de suiker en wat zout en peper. Laat de gehaktballetjes 5 minuten in de saus stoven. Roer er de groene kruiden door. Serveer de gehaktballetjes in de saus.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Maike

Maike zegt:
Ik zie dat recept is gemaakt met half om half gehakt. Dit is half rundvlees, half varkensvlees. De koe is heilig in India, dus eten zij ook geen rundvlees. Ook word de varken als onrein beschouwd, dus dit zullen zij ook niet zo snel eten.
polman

polman zegt:
hoi mijn vrouw vond ze lekker ik niet ze miste iets