KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Imam bayildi = gevulde aubergine

Een overheerlijk hoofdgerecht, eventueel te serveren met (knoflook) brood of rijst.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Waardering:
Herkomst: Turkije
Keuken: Balkan
Bron: mijzelf
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Ontdoe de aubergines van hun stelen. Verhit de olie en bak de aubergines 5 minuten aan alle kanten.
Haal ze uit de pan.
Schil ze, snijd ze in de lengte doormidden en haal wat van het vrucht- vlees eruit.
Verhit de boter en bak de uien 5 minuten tot ze goudgeel zijn.
Voeg de tomaten toe en laat ze 10 minuten op een zacht vuur sudderen. Voeg de knoflook, het laurierblad, het kaneelstokje, de peterselie, zout en peper toe en laat het nog 10 minuten sudderen.
Verwijder laurier en kaneel en vul de aubergines met het mengsel.
Leg de aubergines in een beboterde vuurvaste schotel.
Zet ze in een voorverwarmde oven en laat ze in 30 minuten bij 175 graden gaar worden.
Garneer met olijven en ansjovisfilets en serveer warm.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ayse

ayse zegt:
iedereen een fijne kerst en een goed *2010*
Groetjes Ayse:D
ayse

ayse zegt:

Thnks Aydin :)

leuk van je te horen:)
Aydin

Aydin zegt:
Ayse bedankt. Leuk je eigen tintje. Ik neem het mee in mijn bereiding suc6 verder.
ayse

ayse zegt:
Your welkom ;):D
wimpie

wimpie zegt:
bedankt Ayse voor je kruiden tips.
wim wijda de boer enkhuizen;)