Recept
« Terug naar recepten
					
						Hertenbiefstuk
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Hertenbiefstuk
Een heerlijk hertenbiefstuk recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Wild
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											44
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Hertenbiefstuk te bereiden
Bak de biefstukjes zonder peper en zout in half olie half boter mooi bruin, houd het vlees mooi rood. In de pan waarin de biefstukjes zijn gebakken de port, rode wijn, azijn en wildfond toevoegen met de kruidnagels het laurierblaadje en de jeneverbessen. Laat het geheel aan de kook komen en reduceer dit tot 1/3. Roer met een garde de ijskoude klontjes boter er beetje bij beetje doorheen zodat er een gladde lichtgebonden saus ontstaat. De saus mag nu niet meer koken anders gaat ze schiften. Leg de biefstukjes die na het bakken zijn gezouten en gepeperd, op het bord. Schep een paar lepels van de saus om het vlees heen. Steek de takjes thijm in het vlees.
									Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
J.Wijdemans zegt:
                    
Harry Löhr zegt:
spruitjes, pastinaak, rammenas, raapjes, witloof, paddenstoelen of asperges.
Ik zou er een aardappelpuree bij serveren.