KookJij

Hertenbiefstuk

Een heerlijk hertenbiefstuk recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hertenbiefstuk te bereiden

Bak de biefstukjes zonder peper en zout in half olie half boter mooi bruin, houd het vlees mooi rood. In de pan waarin de biefstukjes zijn gebakken de port, rode wijn, azijn en wildfond toevoegen met de kruidnagels het laurierblaadje en de jeneverbessen. Laat het geheel aan de kook komen en reduceer dit tot 1/3. Roer met een garde de ijskoude klontjes boter er beetje bij beetje doorheen zodat er een gladde lichtgebonden saus ontstaat. De saus mag nu niet meer koken anders gaat ze schiften. Leg de biefstukjes die na het bakken zijn gezouten en gepeperd, op het bord. Schep een paar lepels van de saus om het vlees heen. Steek de takjes thijm in het vlees.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Ik zou gaan voor iets als;
spruitjes, pastinaak, rammenas, raapjes, witloof, paddenstoelen of asperges.
Ik zou er een aardappelpuree bij serveren.
J.Wijdemans

J.Wijdemans zegt:
Ik zou dit recept voor een familiediner willen gebruiken. Maar wat serveer je als groente erbij. En aardappelen frites, puree of gekookt?
Fred

Fred zegt:
Ik heb dit gerecht ook gemaakt,en voor het binden van de saus kun je een beetje Maizena of Sago gebruiken.Niet te veel want het bind vrij snel.:p
paula

paula zegt:
Veel eetgenot
Familie de Waal

Familie de Waal zegt:
Overheerlijk! Dank je wel, Marijke! Kerstdiner was geslaagd!

Misschien heb je nog een tip voor het binden van de saus? Dat ging wat minder goed.