-
Aalbessentaart met eiwitschuim
Categorie: Taarten
40 min
De bodem van deze plaattaart bestaande uit snel roerdeeg wordt eerst gebakken (20 minuten). Daarop komt het stijfgeslagen eiwit gemengd met de aalbessen (n...
Ingredienten: Voor het deeg: 50 gram zachte boter, 150 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, 3 eidooiers, 250 gram bloem, 1/2 zakje bakpoeder, beetje melk, Vulling , : 3 eiwitten, 200 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, 300 gram schoon...
-
Pittige oostenrijkse goulash
Categorie: Vlees, Stoofschotels
25 min
Deze goulash is gemaakt van een combinatie van rundvlees en varkensvlees. Ik heb het recept gekregen van een kennis uit Oostenrijk. Inmiddels heb ik de gou...
Ingredienten: 750 gram mager rundvlees - , 250 gram hamlappen - , 50 gr boter om te bakken - , olie om te bakken - , peper - zout -, 2 vleesbouillontabletten - , 3 eetlepels witte azijn - , mespunt kruidnagelpoeder - , 1 laurierblaadj...
-
De Dressing van de Oostenrijkse Chef.
Categorie: Koud
10 min
Twee jaar voor de Coronaperiode op onze laatste avond in Oostenrijk na een vermoeiende maar prachtige
fietstocht trakteerden we ons op een maaltje in het re...
Ingredienten: 2 el azijn, 2 el water, 2 el boullion ( van blokje), 1 el olie, knoflookpoeder naar smaak, peper naar smaak, suiker honing of agavesiroop, mosterd naar smaak, zout naar smaak, peper naar smaak
-
Crèmeschnitte uit Bled (Blejske kremšnita)
Categorie: Gebak
90 min
Wie ooit in Bled in Slovenië is geweest zal dit zeker herkennen. De
beroemde Bledder Schnitte. Ook wij zijn ter plekke verslaafd geraakt aan
dit heerl...
Ingredienten: 2 rollen bladerdeeg, 220 gr bloem, 350 gr suiker, 7 eieren, 1 ½ liter melk, 500 ml slagroom, het sap van 1 citroen, 3 el rum, 1 zakje vanillesuiker (of 1 el zelfgemaakte), poedersuiker
-
De echte Weense Sachertorte
Categorie: Koud, Taarten
90 min
Ingredienten: 150 gr chocolade, 150 gr zachte boter, 100 gr poedersuiker, 6 eierdooiers, 6 eiwitten, 50 gr suiker, 150 gr meel, snufje zout, abrikozenjam, Extra voor het glazuur:, 200 gr pure chocolade, 20 gr boter, 40 gr poedersuik...
-
Leberknödelsuppe ( Runderbouillon met leverballetjes )
Categorie: met Vlees
20 min
Iedereen die wel eens in Zuid-Duitsland of Oostenrijk op vakantie is
geweest heeft vast wel kennis gemaakt met deze lekkere soep. Een soep
die oorspronkeli...
Ingredienten: 1 klein stokbrood van 1 dag oud -, 1/4 ltr melk - , 250 gr runderlever -, 1 ui - , 1 eetl boter -, 1 ei -, zout - zwarte peper - , 1 theel gedroogde oregano - , 2-3 eetl paneermeel - , 1 ltr water -, 2 vleesbouillon...
-
Oostenrijkse rundergoulash (Rindsgulasch)
Categorie: Stoofschotels
120 min
Dat "Gulyás" oftewel Hongaarse veehoeders de oorsprong zijn van deze
wereld befaamde heerlijke stoofpot is waarschijnlijk eenieder wel bek...
Ingredienten: 900 gram runderriblappen of stooflappen, 1 kilo uien, (zonnebloem) olie, 1 (klein) blikje tomatenpuree, 1 liter runderbouillon, 4 el paprikapoeder (edelsüss), 4 teentjes knoflook, 1 koffielepel (gemalen) kümmel, 1 koffie...
-
Kaisersmarren
Categorie: Koud, Bakken
45 min
Ingredienten: 1 zakje vanillesuiker, 125 gram bloem, 4 eieren, 3 eetlepels suiker, 30 gram rozijnen, 3 eetlepels rum, 350 mililiter melk, 60 gram boter, poedersuiker, een snufje zout
-
Weense rode kool
Categorie: Groenten
30 min
Ingredienten: 2 uien, 2 dl rode wijn, 1 kg rodekool, 1 theelepel kummel, 200 g appelmoes, laurier, 50 g rozijnen, kaneel, 1 dl sinaasappelsap, zout, 1 snee peperkoek, peper
-
Tafelspitz (weens rundvleesgerecht)
Categorie: Vlees
105 min
Ingredienten: 1 teentje knoflook, 1 runderschenkel, peper en zout, 800 gram rosbief aan een stuk, 4 mergpijpjes, 1 laurierblad, 1/2 bosje peterselie, 1/2 knolselderij, 2 wintwerwortels, 1 prei, 2 uien, 1/2 bosje bieslook
-
Jagerthee
Categorie: Warm
20 min
Ingredienten: 4 dl water, 4 dl rode wijn, 1 dl bruine rum, 1/2 kaneelstokje, 11/2theel theeblaadjes of zakje thee voor 1 pot, 2 kruidnagels, stukje goed schoongeboende sinasappelschil, bruine kandij of suiker
-
Chilimacaroni con carne
Categorie: Pasta's, Vlees
30 min
Dit is een heerlijke eenpansmaaltijd die bij (bijna) iedereen in de smaak valt.
Ingredienten: 1 pot of blik bruine bonen, 250 gr. macaroni, 1 schoongemaakte en kleingesneden ui, 2 teentjes knoflook, of meer naar smaak, 1 rode, 1 groene en 1 gele paprika (schoon en gesneden), 500 gr. rundergehakt, 1 blik ontvelde...
-
Zurcher Geschnetzeltes met rosti
Categorie: Vlees
40 min
Ingredienten: 2 kilo kipfilet (fijngesneden), 2 uien, 100 gram boter, 50 gram bloem, zout, peper, 1/8 liter witte wijn, 125 ml slagroom, 500 gram champignons, paprikapoeder, 2 vleesbouillontabletten, 2 zakken diepvries rosti rondjes
-
Käsespätzle met spek en gebakken uien
Categorie: Pasta's
20 min
Spätzl is een deegwaar vooral bekend in Zuid Duitsland en Oostenrijk. Soms te koop bij Lidl. In plaats van spätzle kun je ook macaroni gebruiken....
Ingredienten: 500 gram spätzle, 250 gram reepjes mager rookspek, 3 grote uien, 150 gram geraspte gruyère kaas, 100 gram geraspte emmentaler kaas, 2 eetlepels olie, zout peper,
-
Salzburger bierfleisch
Categorie: Vlees
135 min
Ingredienten: 600 gr runderstoofvlees, 80 gr vet, 100 gr uien, 150 gr mager spek, 20 gr tomatenpuree, 40 gr bloem, 1/4 l donker bier, 1/4 l runderbouillon, 2 plakken bruinbrood, 2 plakken spek, 4 el zilveruitjes, majoraan, tijm, peper...
Recept: Kersentaart zonder bakken uit de koelkast
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Stoofpot alles in 1 pan
Recept: Stoofpot alles in 1 pan
Recept: Pittig Patatje Stoofvlees.
Recept: Lasagne met spinazie en bananen
Recept: Sperziebonen op Javaanse wijze
Recept: Gehaktballetjes in zoetzure saus
Recept: Aziatische Pompoensoep
Recept: Aziatische Pompoensoep
Recept: Zuurkool ovenschotel met rundergehakt
Recept: Carameltaart
Recept: Gegrilde springbok steak met zijn garnituren
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers