-
Enchiladas met gehakt vulling
Categorie Ovenschotels
60 min
Niet alleen met kip maar ook met gehakt kun je hele lekkere enchiladas maken. Voor wat betreft de groenten heb ik een paprikastoplicht, champignons en uien....
De bereidingstijd is circa 60 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
-
Hartige taart met champignons, paprika en spekjes
Categorie Overig, Taarten
60 min
Aan het einde van de week maak ik vaak een hartige taart met wat ik nog in huis heb. Het heeft 2 voordelen; je hoeft niets weg te gooien en je hoeft ook g....
De bereidingstijd is circa 60 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
-
Heerlijk hapje met gerookte paling
Categorie Koud, Koud
30 min
Dit heerlijk hapje met gerookte paling is op verschillende manieren te serveren. Ik heb het in een glaasje geserveerd op een bodempje van rucola. Ideaal al....
De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
-
Frisse Venkelsalade met sinaasappel en avocado
Categorie Salades
20 min
Als het voorjaarszonnetje zich weer laat zien heb je weer meer trek in frisse salades in plaats van de zware winterkost.
Ik had nog 1 venkelknol in de koel....
De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
-
arelhoen met venkel en citrus fruit
Categorie Gevogelte, Ovenschotels, Kerst
150 min
Het recept komt uit het kookboek; Wat maak je Menu weer? van Jennifer Smit, en ik heb hier en daar een beetje zelf aangepast.
TIP: Dit recept kan ook goed....
De bereidingstijd is circa 150 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
-
Budget komkommersalade met rode ui.
Categorie Salades
20 min
Doordat de rode ui enkele minuten in heet water staat is het echte rauwe er
vanaf. Bladpeterselie maakt de salade smaakvol af..
De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
-
Komkommersalade met een Oosters tintje
Categorie Salades
15 min
Ik experimenteer graag met komkommer. Dit recept, dat ik iets naar eigen smaak heb aangepast vond ik in het boekje boodschappen..
De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
-
Hamlappen in rosé: een Frans stoofpotje
Categorie Vlees
60 min
De hamlappen worden in stukken gestoofd met tomaten, verse tuinkruiden en crème fraiche. Je kunt dit stoofpotje ook in de slowcooker maken. .
De bereidingstijd is circa 60 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
-
Aalbessentaart met eiwitschuim
Categorie Taarten
40 min
De bodem van deze plaattaart bestaande uit snel roerdeeg wordt eerst gebakken (20 minuten). Daarop komt het stijfgeslagen eiwit gemengd met de aalbessen (n....
De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
-
Pastaroomsaus met gerookte kipfilet, gedroogde tomaten en pesto
Categorie Pasta's
20 min
Deze pastasaus valt echt bij iedereen in de smaak. Lekker door de rode pesto die ik in de saus gebruik. Het recept is tijdens het koken ontstaan en wordt n....
De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
Recept: Dessertsoepje van Aalbessen
Recept: Dessertsoepje van Aalbessen
Gebruiker: Lidy Berkx
Gebruiker: Petra Wiggers
Gebruiker: Els Meeuwsen
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Lentebouillon met peultjes en rivierkreeftjes
Recept: Lentebouillon met peultjes en rivierkreeftjes
Recept: Pittige Indische rundvleesstoofpot ook voor slowcooker
Recept: Pittige Indische rundvleesstoofpot ook voor slowcooker
Recept: Aspergeragout met ham in een bakje van bladerdeeg.....
Recept: Aspergeragout met ham in een bakje van bladerdeeg.....
Recept: Ouderwetse sukadelapjes met Bockbier
Recept: Ouderwetse sukadelapjes met Bockbier
Recept: Ouderwetse sukadelapjes met Bockbier