KookJij

Recept voor Grootmoeders groentesoep met ballen

Een heerlijk grootmoeders groentesoep met ballen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Mijn Oma
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Kruid de gehakt met zout, peper en paprikapoeder naar smaak en draai hier soepballetjes van. Zet de soeppan met het water het bouillonblokje de kervel de rozemarijn en tijm en de soepgroente op en breng aan de kook. Pel de ui en laat deze heel en voeg deze toe aan de bouillon en laat deze mee trekken. zodra de bouillon kookt de soepballetjes toevoegen en opnieuw aan de kook brengen en laat de soep dan 15 minuten koken. Verwijder de ui en de soep is klaar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Goed idee apu.
Ik denk, dat ik het maar bij je laatste advies houdt en vernipper die in de soep.
Thank you.
apu

apu zegt:
ofwel gewoon kleinsnijden en terug in de soep doen
apu

apu zegt:
de uikan je gebruiken voor "gevulde uien",leeg lepelen en vullen met lekkere kaas gemengd met wat je eruit hebt gehaald,lekker in uiensoep bv!maar idd hem opbakken met champignons met een eitje erbij en evt. wat aardappelblokjes is ook heerlijk!:);):p
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
En wat gebeurt er met die ui? Wordt die gewoon weggegooid? Dat is toch jammer, want die zal toch ook wel smaak opgenomen hebben en niet alleen afgegeven. Misschien zou die nog lekker smaken, als je die met wat champions op zou fruiten.
En volgens mijn smaak hoort in gehakt en soepballetjes wat nootmuskaat.
apu

apu zegt:
Ook heel lekker met zelfgemaakte bouillon, een mergpijpje en een runderschenkel samen met kruiden en een ongepelde ui opzetten en een paar uur laten trekken :):)