KookJij

Gevuld speculaas koekje

Een heerlijk gevuld speculaas koekje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 42 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Banketbakker opa henny
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevuld speculaas koekje te bereiden

Deeg maken en 12 uur laten rusten in de koeling.
Deeg uitrollen op 2,5 mm dik.
4 cm kartel uitsteken 42 plakjes.
Bakplaat licht invetten.
6 x 7 rij op de bakplaat leggen.
Spijs afslappen met water en verdelen over de plakjes.
Oranje snippers klein snijden.
Stukjes op de spijs leggen.
42 stuks 4,5 cm plakjes uitsteken.
Er op leggen en aandrukken.
Strijken met losgeklopt ei.
42 halve amandelen er op leggen.
Opnieuw strijken.
Bak ze 20 minuten bij 175°C.

Mijn kookverhaal (Henny Lansink)

Dit is het recept voor 15 grote gevulde koeken (300 gr amandelspijs). Daarbij dacht ik laat mij maar eens iets lekkers maken voor sinterklaas.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst