KookJij

Recept voor Geruld gehakt met venkel en ui

Een heerlijk geruld gehakt met venkel en ui recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
  2. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: HdV
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Bak de ui glazig in een beetje boter ( 1/2 cm uit pakje).
Voeg de gehakt en de overige ingrediënten toe.
Wees niet te zuinig met venkel ( de zaadjes moeten goed fijn gemaakt zijn).
Roer het gehakt fijn.
Bak op laag vuur, totdat het gehakt doorbakken is, maar niet droog.
Mengsel moet smeuïg blijven.
Breng het zo nodig op smaak met zout.

Mijn kookverhaal (Hans de vos)

De venkel geeft een heel eigen smaak aan het gehaktmengsel.
Smaakt goed in combi met pasta, of op brood!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

roza verschoor

roza verschoor zegt:
De salie geeft het een aparte smaak. Niet te veel wat het is powerful spul. In de Italiaanse keuken kun je salie met wijn gebruiken als blusmateriaal. Roos.
hns

hns zegt:
Dit is erg leuk, jullie input, ben erg benieuw naar jullie bevindingen Hans:):)
Liske

Liske zegt:
Caro, knoflookpuree kun je kopen in potjes, maar ik zou er zelf gewoon vers geperste knoflook indoen. Wat mij ook lekker lijkt: een venkelknol in reepjes erbij roerbakken!
roza verschoor

roza verschoor zegt:
Hans, ik denk dat dit weer een goede keuze is.
Als je eens op de Engelse toer bent: Dit heb ik geleerd bij Engelse kennissen tijdens een spelletje van dingen die altijd bij elkaar horen zoals wit en zwart, Victoria en Albert enz. Zo heb je ook sage and onions, salie en uien. Heel apart om eens te proberen en het smaakt redelijk exotisch. Roos.
caro63

caro63 zegt:
Knoflookpurree?
Moet ik dit zien als uit de knoflook pers? Of is dit aardappelpuree met knoflook?
ada brussee

ada brussee zegt:
Dit vind ik een heerlijk recept.:)