Recept
« Terug naar recepten
					
						Geroosterde pastinaak met roergebakken paksoi
						PT90M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Geroosterde pastinaak met roergebakken paksoi
Een heerlijk geroosterde pastinaak met roergebakken paksoi recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Toine Krijnen
								
																
									Bereidingstijd:
									 90 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Geroosterde pastinaak met roergebakken paksoi te bereiden
    Rasp voor de kokos-gemberpasta de santen en pureer die met 2 eetlepels heet water, de knoflook, de  gemberwortel, de groene pepers, het limoensap en de limoenrasp tot een pasta en breng die met zout en peper op smaak.
Kook de pastinaken in water met zout in 5 minuten halfgaar.
Schep ze uit de pan en laat ze iets afkoelen.
Schil ze en snijd ze in langwerpige repen.
Verwarm de oven voor op 190°C.
Schenk 1½ eetlepel olie in een braadslede en verwarm die 5 minuten in het midden van de oven.
Meng de pastinaakreepjes met de kokos-gemberpasta en schep ze in de braadslede door de hete olie.
Bak de pastinaak in het midden van de oven in 30 minuten bruin en knapperig; schep tussentijds 2-3 keer om.
Verhit 5 minuten voor het serveren 1½ eetlepel olie in een wok en roerbak de paksoi, de rode peper en de lente-ui hierin op hoog vuur 2-3 minuten.
Voeg de oestersaus en 2 eetlepels water toe, dek de wok af en laat de groente 1 minuut stoven.
Serveer de pastinaak met de paksoi.
									Kook de pastinaken in water met zout in 5 minuten halfgaar.
Schep ze uit de pan en laat ze iets afkoelen.
Schil ze en snijd ze in langwerpige repen.
Verwarm de oven voor op 190°C.
Schenk 1½ eetlepel olie in een braadslede en verwarm die 5 minuten in het midden van de oven.
Meng de pastinaakreepjes met de kokos-gemberpasta en schep ze in de braadslede door de hete olie.
Bak de pastinaak in het midden van de oven in 30 minuten bruin en knapperig; schep tussentijds 2-3 keer om.
Verhit 5 minuten voor het serveren 1½ eetlepel olie in een wok en roerbak de paksoi, de rode peper en de lente-ui hierin op hoog vuur 2-3 minuten.
Voeg de oestersaus en 2 eetlepels water toe, dek de wok af en laat de groente 1 minuut stoven.
Serveer de pastinaak met de paksoi.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
 
									toineke zegt:
http://toineke.wordpress.com/
 
                    


 
					 
									
yvonnehijdra zegt: