Recept
« Terug naar recepten
					
						Gerookt zalmhaasje met cashewnoten en soja
						PT15M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Gerookt zalmhaasje met cashewnoten en soja
Een heerlijk gerookt zalmhaasje met cashewnoten en soja recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Joyce Damhuis
								
																
									Bereidingstijd:
									 15 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Thailand
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									Ramon Beuk
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Gerookt zalmhaasje met cashewnoten en soja te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg de sjalotten in hun schil een half uur in de oven.
Haal de sjalotten uit de oven, snij het kontje ervan af en knijp vervolgens de sjalotten leeg.
De zachte inhoud komt er dan uit.
Hak dit fijn.
Pers de grapefruit.
Verhit een pan, doe hierin de fijngehakte sjalotten en voeg het gezeefde sap van de grapefruit toe.
Laat het vocht inkoken totdat het bijna weg is en voeg dan de ketjap toe.
Breng het geheel aan de kook tot dat er een stroperig saus is. Laat de saus afkoelen in de koelkast. Hak de cashewnoten heel fijn (dit kan ook in de hakmolen).
Snij de zalm in acht gelijke stukjes.
Druppel met een lepeltje de saus boven op de stukjes zalm. Kruimel hier overheen de fijngehakte noten.
										Leg de sjalotten in hun schil een half uur in de oven.
Haal de sjalotten uit de oven, snij het kontje ervan af en knijp vervolgens de sjalotten leeg.
De zachte inhoud komt er dan uit.
Hak dit fijn.
Pers de grapefruit.
Verhit een pan, doe hierin de fijngehakte sjalotten en voeg het gezeefde sap van de grapefruit toe.
Laat het vocht inkoken totdat het bijna weg is en voeg dan de ketjap toe.
Breng het geheel aan de kook tot dat er een stroperig saus is. Laat de saus afkoelen in de koelkast. Hak de cashewnoten heel fijn (dit kan ook in de hakmolen).
Snij de zalm in acht gelijke stukjes.
Druppel met een lepeltje de saus boven op de stukjes zalm. Kruimel hier overheen de fijngehakte noten.
Mijn kookverhaal (Joyce Damhuis)
Een heerlijke amuse.
									
                    