KookJij

Gentse waterzooi

Een heerlijk gentse waterzooi recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
  2. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gentse waterzooi te bereiden

Maak de groenten schoon en snijd 2 wortelen, 1 preistengel en de uien in grove stukken.
Breng de kippenbouillon aan de kook. Voeg de fijngesneden groenten toe en laat alles inkoken tot er 1 liter bouillon over blijft.
Zeef de bouillon. Voeg de kip toe en laat 30 minuten afgedekt koken.
Snijd intussen de resterende groenten in julienne.
Voeg eerst de fijngesneden bleekselder toe en laat 10 minuten koken alvorens de overige fijne groenten toe te voegen.
Laat nog ongeveer 20 minuten koken. Haal de stukken kip uit de pot en verwijder de beentjes.
Los het maïszetmeel op in de room en roer onder de saus.
Breng op smaak met peper en zout. Schik de kip in een schotel en giet de saus erover.
Bestrooi met de fijngehakte bieslook

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Linda

Linda zegt:
Ik heb de kalkoenvariant bereid, superdelicious:p
mdc

mdc zegt:
Hallo Jan,
Tip:
Voor een oudere kip gereed gemaakt in de snelkookpan heb je per halve kilo kip 10 à 12 min nodig. Een zeer oude kip 25 min per halve kilo. :)
Ronny

Ronny zegt:
Gent ligt in België en is duseen een Belgisch gerecht. Misschien dat julliein Nedeland ook eendergelijk gerecht hebben, dat weet ik niet. ;)
Jan

Jan zegt:
Nederlandse afkomst ?
Bub

Bub zegt:
Gentse Waterzooi: Herkomst: Nederland????
Hallo???
GENTSE, zegt U dat niets???
Ligt GENT in Nederland, misschien???
mdc

mdc zegt:
Sorry de herkomst is Belgie. Groetjes Martine :)
Ronny

Ronny zegt:
Een lekker droog wijntje...b.v Pinot Gris of Riesling.
Jan Swinnen

Jan Swinnen zegt:
Wat drinkt men hierbij ?