KookJij

Gehaktappeltjes

Een heerlijk gehaktappeltjes recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gehaktappeltjes te bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pel en snipper 1 ui. Pel en hak de knoflook. Pel de andere ui en snijd deze in ringen. Verkruimel de speculaasjes. Verhit de helft van de boter in de koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg de gesnipperde ui, knoflook, tomatenpuree, hacheekruiden, speculaasjes en wijn toe.
Laat het vocht iets verdampen. Schil de appels, halveer ze en hol ze uit. Vul de appels met het gehaktmengsel en zet ze in een ingevette ovenschaal. Verhit de resterende boter en bak de uiringen kort. Schep ze op het gehaktmengsel en rasp de kaas erover. Bak de appels ongeveer 20 minuten in de oven. Lekker met puree.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Tineke

Tineke zegt:
Weet zeker dat je gaat smullen, en als je iets lekkers met vis hebt,.....Ben benieuwd! :)
hns

hns zegt:
This is very good, ik dacht al aan een recept met hartig. Probeer ook nog eens vis, ben ik nog niet uit. Dank je. Hans:):); PS Ik zal speculaaskruiden gebruiken hiervoor.