KookJij

Gebroken Wit (brood)

Een heerlijk gebroken wit (brood) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 195 min
Personen: ? personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebroken Wit (brood) te bereiden

Meng de yoghurt, het water, de honing en de olie met een garde en giet de vloeistof in de bakvorm van je broodbakmachine. Zorg dat het op kamertemperatuur is. Doe er de eetlepel zachte boter bij en strooi de havermout in de vloeistof. Even 'schudden' zodat de havermoet onder komt te staan. Meng de bloem goed met het maïsmeel en roggemeel. Strooi de helft van het meelmengsel op de vloeistof en doe daar het zout en de gestampte vitamine C bij. De rest van het meel er bovenop en daarin een kuiltje maken, waarin je de droge gist strooit.
Kies het "normale" programma van de broodbakmachine (meestal ca. 3 uur). Tijdens het kneden even opletten of het deeg niet te nat of te droog is (dat verschilt weleens per machine, meel en situatie). Bij te droog deeg: een klein beetje water toevoegen, een theelepel kan al genoeg zijn. Bij te nat meel een eetlepel bloem bijvoegen.

Mijn kookverhaal (Lilith Inanna)

Een lekker "Off-White" brood dat net iets meer heeft dan gewoon witbrood. Door het roggemeel en de havermout is het smeuïger en blijft het wat langer vers. Ook de vitamine C bevordert de versheid. Maïsmeel geeft je brood een fijnere structuur. Lekker met allerlei soort beleg. Zelf vind ik het erg lekker met een plak ham, of rollade met wat mosterd. Ook prima voor bij de soep.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst