Ooit kregen we deze heerlijke scholfilet in een restaurant in Oostenrijk. Als we scholfilet eten wil mijn man niets anders als deze lekkere scholfilet die gebakken wordt in een jasje van ei. Super gemakkelijk en erg lekker.
Lekker met gebakken aardappelen en sla.
Recept
« Terug naar recepten
Gebakken scholfilet à la Milanese
PT10M
Gebakken scholfilet à la Milanese
De scholfilet wordt voor het bakken gewenteld door een laagje bloem en gaat daarna door losgeklopt ei. Er komt een heerlijk knapperig laagje om de scholfilet. Smullen.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken scholfilet à la Milanese te bereiden
- Besprenkel de vis met citroensap.
- Meng het bloem met peper en zout
- . Klop het ei los.
- Verhit de boter in de koekenpan.
- Haal de vis eerst door de bloem. Er moet een dunne laag op komen. Eventueel te veel bloem eraf schudden.
- Haal de vis daarna door het losgeklopte ei.
- Bak de vis aan beide zijden goudbruin in boter. Plm. 3 minuten aan iedere kant.
- Garneer de vis met wat takjes peterselie of bieslook.