Recept
« Terug naar recepten
					
						Gebakken roomhoorntjes in bladerdeeg 
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Gebakken roomhoorntjes in bladerdeeg
Een heerlijk gebakken roomhoorntjes in bladerdeeg  recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Nagerechten - Koud
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											7
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Frankrijk
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Gebakken roomhoorntjes in bladerdeeg te bereiden
  Voor de banketbakkersroom:
De melk met de helft van de suiker aan de kook brengen. Intussen de eieren, de rest van de suiker en het puddingpoeder mengen. Als de melk kookt, de eieren toevoegen en al roerend laten inkoken. Met behulp van een deegsnijdertje het bladerdeeg in repen van 2.5 a 3 cm snijden. Het bladerdeeg bestrijken met ei en op roomhoornpennen rollen. in suiker wentelen en met de naad naar onder op een bakplaat leggen. 25 a 30 minuten baken in een voorverwarmde oven van 200 graden. Meteen na het bakken de roomhoornpennen verwijderen. Als de roomhoorntjes koud zijn, vullen met banketbakkersroom of slagroom indien gewenst bestrooien met poedersuiker.
  
									De melk met de helft van de suiker aan de kook brengen. Intussen de eieren, de rest van de suiker en het puddingpoeder mengen. Als de melk kookt, de eieren toevoegen en al roerend laten inkoken. Met behulp van een deegsnijdertje het bladerdeeg in repen van 2.5 a 3 cm snijden. Het bladerdeeg bestrijken met ei en op roomhoornpennen rollen. in suiker wentelen en met de naad naar onder op een bakplaat leggen. 25 a 30 minuten baken in een voorverwarmde oven van 200 graden. Meteen na het bakken de roomhoornpennen verwijderen. Als de roomhoorntjes koud zijn, vullen met banketbakkersroom of slagroom indien gewenst bestrooien met poedersuiker.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
 
									Anna zegt:
Groetjes,
Anna
KookJij.
 
									R'damsMeisje. zegt:
Het is wel een beetje onhandig als de hoeveelheden er niet bij staan.
Als je het niet weet zoek het dan op ....
:?
 
									Melruen Irokromo zegt:
 
									enilorac zegt:
Is toch echt zaak van GOED lezen hoor, helemaal onderaan staat: 500 ml melk . . .
Succes met bereiding,
groetjes, Caroline
 
                    





 
					
Francien zegt:
Jammer genoeg bij de bakker vaak niet meer te vinden.
Ik maak dit als gebakje deze kerst...... met slagroom !
Wil je de vulling van gele room, maak deze dan van custard poeder.
Neem de verhouding : 45 gram custard, 55 gram suiker en een
halve liter melk. Volg voor de bereiding de instructie op de custard verpakking.
Deze pudding is stijf genoeg om in de hoorntjes te blijven zitten.