Recept
« Terug naar recepten
					
						Gebakken bokking met rodekool
						PT15M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Gebakken bokking met rodekool
Een heerlijk gebakken bokking met rodekool recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									kees de hond
								
																
									Bereidingstijd:
									 15 min
								
								
									Personen:
									8 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Grootmoeders grote keukenboek
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Gebakken bokking met rodekool te bereiden
 De bokkingen goed wassen en laten uitlekken. Bestrooi de vis met zout en peper en laat het zout een kwartiertje intrekken. Droog de vissen goed af met een schone doek, haal ze door de bloem en bak ze op hoog vuur in dampend hete olie. Leg de vissen eerst met de opengesneden kant in de olie en bak ze daarna rondom bruin. Schep de vissen uit de koekenpan en laat ze goed 
uitlekken in een schaal die met grauw papier of met keukenpapier is bekleed. Geef er rodekool en gekookte aardappelen of rodekoolstamppot bij.
									uitlekken in een schaal die met grauw papier of met keukenpapier is bekleed. Geef er rodekool en gekookte aardappelen of rodekoolstamppot bij.
                    