KookJij

Gebakken bokking met rodekool

Een heerlijk gebakken bokking met rodekool recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Grootmoeders grote keukenboek
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebakken bokking met rodekool te bereiden

De bokkingen goed wassen en laten uitlekken. Bestrooi de vis met zout en peper en laat het zout een kwartiertje intrekken. Droog de vissen goed af met een schone doek, haal ze door de bloem en bak ze op hoog vuur in dampend hete olie. Leg de vissen eerst met de opengesneden kant in de olie en bak ze daarna rondom bruin. Schep de vissen uit de koekenpan en laat ze goed
uitlekken in een schaal die met grauw papier of met keukenpapier is bekleed. Geef er rodekool en gekookte aardappelen of rodekoolstamppot bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst