KookJij

Gambas al ajillo

Een heerlijk gambas al ajillo recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gambas al ajillo te bereiden

Oven voorverwarmen op 200 graden.
Zet een koekenpan op het vuur en laat deze heet worden voeg dan de olijfolie toe en laat dit ook een beetje heet worden. Daarna doe je de garnalen in de pan, zet het vuur iets lager. Af en toe de garnalen omdraaien. Snijd ondertussen de knoflook in dunne plakjes, de rode peper snipperen en eventueel de verse peterselie fijn snijden. Deze ingredienten doe je in ovengeschikte schaaltjes samen met een paar snufjes piri piri kruiden, strooi deze over de knoflook, peper en peterselie. Als de garnalen een beetje bruin gekleurd zijn, zijn ze klaar. (bak ze nog niet te gaar!!) Doe de garnalen met de olijfolie in de schaaltjes dan kijk je of de garnalen ongeveer tot de helft in olijfolie staan, zo niet voeg dan nog een beetje olijfolie toe. Zet dan de schaaltjes in de oven. Laat dat ongeveer 20 min in de oven staan.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst