KookJij

Frans stokbrood

Een heerlijk frans stokbrood recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 95 min
Personen: ? personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Anne Wilson
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Frans stokbrood te bereiden

1 Smeer een langwerpig of stokbroodvorm in met gesmolten boter of olie .
Zeef 2.1/4 kop bloem met het volkorenmeel en zout
in een grote kom, maak dan een kuiltje in hert midden.
Los de gist opin het warme water en doe dat bij de bloem.Meng het deeg met een houten lepel tot een ruwe ,beetje plakkerige bal.

2, Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak
en kneed het in 10 min . glad en elastisch.
Doe er zonodig wat van de rest van de bloem bij.
Doe het deeg in een grote, ingevette kom en smeer
de bovenkant in met olie.
Afdekken en 1 uur op een warme plaats zetten tot het deeg goed is gerezen.

3 Sla het deeg door en kneed nog 1 min. Rol het deeg tot een rechthoek van 45 maal 18 cm. Stevig oprollen
tot een lange worst . Maak de uiteinden smaller en leg het diagonaal op een bakplaat,of in een stokbroodvorm. Afdekken met plastic en ongeveer 40 min. op een warme plaats laten staan tot het deeg goed is gerezen.

4 Verwarm de oven voor op 210*C 9 gas 190*C)
Giet 5 dl water in een ondiep bakblik en zet dat onderin de oven ( dit zorgt voor een knapperige korst ).
Smeer het brood in met een mengsel van geklopte ei en water. Maak met een scherp mes diagonale insneden op ongeveer 5 cm afstand van elkaar in de bovenkant .
15 min. in een voorverwarmde oven bakken.
Zet de oven op 180*C. Smeer het brood snel weer in
met het glanslaagje en bak het in nog 15 min. gaar .
Uit het blik halen en laten afkoelen op een rooster.
Serveren met zachte kaas , zoals camembert of brie of gewoon met boter.
Ook heerlijk bij salades,soep en pasta gerechten

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst