KookJij

Flan d' Orange (met en zonder zuivel)

Een heerlijk flan d' orange (met en zonder zuivel) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 630 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
  2. > Dieet & Slank - Nagerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Flan d' Orange (met en zonder zuivel) te bereiden

1).Doe 125 gram suiker en de eetlepels water in een pannetje en breng dat al roerend aan de kook (of beter gezegd tot de suiker is opgelost in het water). Veeg de wanden van de pan suikervrij en laat de suiker zonder verder roeren kleuren tot karamel (beetje draaien met de pan mag wel om de kleur zo egaal mogelijk te houden). Blijf doorgaan tot een donkerbruine karamel is verkregen.Doe de karamel in de kom en verdeel hem over de hele bodem en laat hard worden.
2).Meng nu de overgebleven suiker met de dooiers en de eieren + sinaasappelrasp, het sap de volle melk, oranjebloesemwater en snufje zout in de blender en draai een glad en homogeen mengsel en stort dat in de kom met de de hardgeworden karamel.
3).Doe de kom in een waterbad en laat die op zijn minst 2 uren vertoeven in een kokend bad.
4).Zet de kom van het vuur en laat de grootste warmte verkoelen (zo 'n 45 minuten) en zet dan gedurende 8 uren in de koelkast.
5).Met een lang en dun mes (bv een zalmmes) de pudding van de wand losmaken en even in gloeiend heet water houden en dan op een grote schotel storten door de kom met een flinke klap omgekeerd op de schotel te zetten.Als het goed gaat zal de karamel over de top van de pudding stromen.
Door in plaats van volle melk de amandelmelk te gebruiken krijgt men een zuivelvrije pudding die dus gegeten mag worden door mensen met een lactose overgevoeligheid en door gelovige Joden.
Mensen met een notenallergie mogen deze pudding in dat geval beslist niet hebben

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Verdeel over de borden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst