KookJij

Fazantenfilet met wilde champignons, pommes dauphine

Een heerlijk fazantenfilet met wilde champignons, pommes dauphine recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Lacroix
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Fazantenfilet met wilde champignons, pommes dauphine te bereiden

Snijd de ui en de wortel in stukjes en stoof ze bijna gaar.
Maak een soezenbeslag: breng de melk met de boter en een snuifje zout aan de kook. Haal het pannetje van het vuur zodra de melk begint te koken en voeg de bloem toe. Roer het geheel tot een bal en zet het pannetje terug op het vuur. Verhit de roux tot deze begint te glimmen en laat dan afkoelen tot circa 40 °C. Schil ondertussen de aardappelen, kook ze gaar en giet ze af. Voeg dan de eieren een voor een toe aan de roux en roer tot een glad soezenbeslag.
Pureer de aardappels en voeg de soesenbeslag toe. Spuit het beslag met een gekarteld spuitje in torentjes op bakpapier en laat ze opstijven in de koelkast. Frituur de torentjes goudbruin op 180 °C voor het opdienen.
Wrijf de fazant in met wat zachte boter en bak gedurende 45 minuten af in een voorverwarmde oven op 200 °C. Blus de braadslede met wildfond en voeg gestoofde ajuin en wortel toe. Laat inkoken tot gewenste sausdikte.
Bak de champignons in een heet pan . Kruid af met peper en zout en oveg ze toe aan de saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst