KookJij

Recept voor Crabcocktail

Een heerlijk crabcocktail recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
  2. > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Klop de slagroom niet te stijf in een glazen schaal, voeg de mayonaise toe en klop deze er goed doorheen, gebruik liefst een mixer. U ziet dat
de massa licht witgeel wordt. De dikte van de saus is ook al aan te voelen.
Vervolgens mixt u de tomatenketchup toe, speel met de hoeveelheden, een lepeltje meer of minder kan, zodat de mooie roze kleur al verschijnt. Dat kan
dus ook voor wat betreft de mayonaise.
Goed doorroeren, vervolgens het citroensap toevoegen, sherry en het vocht van de crab.
Het geheel tot een gladde saus doorroeren en voeg tijdens het roeren flink wat peper erdoorheen, de zeer fijn gesneden peterselie, het zout en de paprikapoeder. Verwijder de (kraakbeen-)baleintjes uit de crab en verdeel het crabvlees en leg het in de saus. Roer deze voorzichtig door de saus en zet de
schaal, bij voorkeur, een nacht in de koelkast
maar het kan ook eerder worden opgediend.

Vul de glazen met een blaadje sla en vervolgens
met de bereide saus met crab. Snijd een citroen
in schijfjes. Keep de citroen in en plaats deze
over de rand van het glas. Strooi wat paprikapoeder
over de saus en garneer met gesneden bieslook
en peterselie. Rooster 2 witte boterhammen zonder
korst en snij deze diagonaal in twee stukken.
Leg deze met een tulpje roomboter op het bordje
waarop het glas wordt gepresenteerd.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fogel

fogel zegt:
Heerlijk was het, goed recept!