KookJij

Corzetti met kerriegamba's

Een heerlijk corzetti met kerriegamba's recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: cucina italia
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Corzetti met kerriegamba's te bereiden

Kneed 300 gram meel,75 gram water en een snufje zout tot een glad en elastisch deeg.laat het deeg 30 minuten rusten.rol het vervolgens uit tot een dunne lap,snijd er met een houten ring zoveel mogelijk cirkels uit(5 centemeter doorsnede)en bestempel ze aan beide zijden.Bestuif de pasta met bloem.Roerbak de gambastaarten,die u gedeeltelijk in de lengte hebt open gesneden,gedurende 1 minuut in een scheutje olie.Neem ze uit de pan,schenk de wijn in dezelfde pan,laat het verdampen,voeg een klontje boter,een theelepel kerriepoeder en een beetje citroensap toe.Kook de corzetti 2 minuten in gezouten water,giet af en doe de pasta bij de saus in de pan.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Nancy

Nancy zegt:
Wat moet er met de Marjolein en dille?