KookJij

Recept voor Boeuf Bourguignon

Een heerlijk boeuf bourguignon recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Snijd de riblappen in dobbelstenen en het spek in kleine blokjes. Pel en snipper de sjalotjes. Snijd de zilveruitjes doormidden. Verhit in een braadpan het grootste deel van de boter en bak hierin 2 min het spek. Neem het spek uit de pan, zet het vuur hoog en bak het vlees aan alle kanten bruin. Zet het vuur zacht. Voeg de rest van de boter toe en bak de sjalotjes en de zilveruitjes even mee. Roer de tomatenpuree door het vlees en daarna de bloem. Laat dit alles 1 min. zachtjes bakken. Voeg dan de even verwarmde wijn toe en de hete bouillon. Doe zout, peper, thijm, laurierblad en gebakken spekjes in de pan. Laat het vlees met de deksel op de pan 2 uur zachtjes stoven. Snijd de champignons in plakjes, bak deze 2 min. in wat boter en doe ze de laatste 10 min. bij het vlees. Bind de saus desgewenst met wat aangelengde maizena. Breng op smaak met zout en peper en strooi er vlak voor het serveren de peterselie over.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Els

Els zegt:
Stom van mij, ik sta gewoon onder de naam Els Meeuwsen.
Els

Els zegt:
Ik heb de Boeuf Bourguignon op weer een andere manier en gegeten met Aligot.Kom maar eens kijken op mijn site van KOOKJIJ.Onder ledennaam bafke
Maar deze ga ik zeker ook eens maken.Succes verder Groeten Els
juffie

juffie zegt:
We hebben dit op kamp klaargemaakt voor 15-16 jarigen. Ze vonden het superlekker! (de kookploeg ook trouwens!):)
franeke

franeke zegt:
bedankt voor de snelle reactie ! we zullen het ook eens uitproberen !!!
Pascale

Pascale zegt:
Ik heb het zo door gekregen en het was heerlijk, misschien kan het ook korter hoor, ik vind het zelf wel lekker als het heel gaar is.:)
franeke

franeke zegt:
hoi Pascale is voor het stoven 2.30 u niet te lang !!!
:o franeke
riet vloemans

riet vloemans zegt:
is ook heerlijk met biefstuk, hoeft dan maar 10 min.+ tenslotte cr^me fraiche erdoor roeren ( of een andere roomsoort )