Recept
« Terug naar recepten
					
						Boeuf Bourguignon
						PT120M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Boeuf Bourguignon
Een heerlijk boeuf bourguignon recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 120 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Overig
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											12
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Frankrijk
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Boeuf Bourguignon te bereiden
  Snijd de riblappen in dobbelstenen en het spek in kleine blokjes. Pel en snipper de sjalotjes. Snijd de zilveruitjes doormidden. Verhit in een braadpan het grootste deel van de boter en bak hierin 2 min het spek. Neem het spek uit de pan, zet het vuur hoog en bak het vlees aan alle kanten bruin. Zet het vuur zacht. Voeg de rest van de boter toe en bak de sjalotjes en de zilveruitjes even mee. Roer de tomatenpuree door het vlees en daarna de bloem. Laat dit alles 1 min. zachtjes bakken. Voeg dan de even verwarmde wijn toe en de hete bouillon. Doe zout, peper, thijm, laurierblad en gebakken spekjes in de pan. Laat het vlees met de deksel op de pan 2 uur zachtjes stoven. Snijd de champignons in plakjes, bak deze 2 min. in wat boter en doe ze de laatste 10 min. bij het vlees. Bind de saus desgewenst met wat aangelengde maizena. Breng op smaak met zout en peper en strooi er vlak voor het serveren de peterselie over.  
									Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Els zegt:
Maar deze ga ik zeker ook eens maken.Succes verder Groeten Els
juffie zegt:
                    
Els zegt: