KookJij

Boeuf Bourguignon Traditionnelle

Een heerlijk boeuf bourguignon traditionnelle recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 270 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Puck Kerkhoven - Haarlems Dagblad Bijlage Vrijdag 08-02-2013
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Boeuf Bourguignon Traditionnelle te bereiden

Bak in grote braadpan in 75 gram boter spekblokjes, ca 5 minuten.
Voeg sjalotten en knoflook toe en laat weer 5 minuten bakken.
Schep alles met schuimspaan uit de pan en bewaar.
Voeg aan het resterende braadvet de olijfolie toe.
Bestrooi het vlees met peper en bak op flink vuur al roerend snel bruin.
Bestrooi het vlees met de bloem en laat het even doorbakken.
Voeg al roerend het hete water toe.
Voeg wortel, tijm, laurierblad en het spek-sjalotmengsel toe.
Verwarm de wijn in een steelpan en voeg al roerend toe.
Laat 3 uur pruttelen op het kleinste vuur, op een sudderplaatje, met de deksel op de pan.
Check of je af en toe blub (belangrijk!) ziet, roer geregeld.
Bak de, met keukenpapier schoongemaakte en in vieren gesneden, champignons, in een koekenpan met zout en peper en 25 gram boter, snel bruin.
Meng ze samen met de gekookte aardappels door de stoofschotel en laat het geheel 15 minuten doorwarmen.
Proef, breng op smaak met peper en zout.
Hak de peterselie en strooi het erover.
Serveer in diepe borden en geef er knapperig vers stokbrood bij.

Schenk een fruitige rode wijn. Een Bourgogne past natuurlijk perfect, maar minder dure Chileense Pinot Noir is ook lekker.

Tip: Volgende dag nog lekkerder !

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

schipcas

schipcas zegt:
Heb dit gerecht gemaakt. Perfect recept. Mijn Franse buren vonden dit ouderwets lekker:)
alkien

alkien zegt:
Lijkt me lekker zet het zoizo in mn favo's.
mia50

mia50 zegt:
Ga het proberen, lijkt me heerlijk:)