KookJij

Boeuf á la Bordelaise

Een heerlijk boeuf á la bordelaise recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: frans kookboekje
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Boeuf á la Bordelaise te bereiden

Sjalotjes pellen en in halve ringen snijden. In een braadpan 50 gram boter verhitten en vlees rondom bruin bakken. Sjalotjes 2 minuten mee fruiten. Vlees bestrooien met zout en peper. Langs rand van de pan wijn en 3 deciliter water bij vlees schenken. Bouillontablet erboven verkruimelen. Tijm en laurier toevoegen. Vlees afgedekt in 3 uur zachtjes gaar stoven. De rest van de boter door de bloem prakken. Vlokjes van dit mengsel door stoofvocht roeren en binden. Saus op smaak brengen met zout en peper. Serveren met aardappelpuree met stukjes walnoot en haricots verts.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ruud56

ruud56 zegt:
Marijke op de foto zie ik nog andere ingrediënten zoals wortelen, kan dit?