Recept
« Terug naar recepten
Boerenjongens
PT20M
Boerenjongens
Een heerlijk boerenjongens recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boerenjongens te bereiden
Breng in een pan het water met de suiker en het kaneelstokje aan de kook.
Voeg de rozijnen toe en wel deze 10 minuten.
Laat het niet koken!
Schep de rozijnen eruit en doe ze in een glazen pot of fles met wijde hals.
Kook het welvocht 3 minuten op een hoog vuur in.
Koel dit stroopje af en schenk het over de rozijnen.
Giet de brandewijn erbij, sluit de pot of fles goed af en schud het tot de inhoud goed vermengd is.
Laat de boerenjongens minimaal 4 weken op een koele plaats staan.
Voeg de rozijnen toe en wel deze 10 minuten.
Laat het niet koken!
Schep de rozijnen eruit en doe ze in een glazen pot of fles met wijde hals.
Kook het welvocht 3 minuten op een hoog vuur in.
Koel dit stroopje af en schenk het over de rozijnen.
Giet de brandewijn erbij, sluit de pot of fles goed af en schud het tot de inhoud goed vermengd is.
Laat de boerenjongens minimaal 4 weken op een koele plaats staan.
Annelies Smeekes zegt: