KookJij

Bloemkool-gehaktschotel

Een heerlijk bloemkool-gehaktschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bloemkool-gehaktschotel te bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C.
Kook de bloemkool in ruim water met zout in ongeveer 10 minuten beetgaar.
Bak het gehakt rul en roer daarna de bouillon en de tomatenpuree erdoor.
Laat nog 5 minuten sudderen.
Schep de bloemkool in een ingevette ovenschaal, schep het gehaktmengsel er overheen.
Strooi de kaas erover.
Laat de bloemkoolschotel in ca. 25 minuten gaar en bruin worden.
Lekker met gekookte aardappelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Willemien uit Canada

Willemien uit Canada zegt:
Is de bloemkool dan niet te gaar om ze na 10 min koken ook nog in de oven te doen voor ca 25 min:)
Moniek

Moniek zegt:
Staat in de oven.. ook met minder bouillon... ben benieuwd:p
adriaan1

adriaan1 zegt:
MMMMMMMMMUUUUUUMMMMM,
Ik denk,heel lekker Toine;)
theresia

theresia zegt:
Kook de bloemkoolroosjes in een beetje groentebouillon, leg laagje voor laagje eindig met kaas! Dát is het beste resultaat:)
Liske

Liske zegt:
Bijna een halve liter bouillon, veel te veel! Dit wordt een bloemkoolsoep met vlees.
nelleke

nelleke zegt:
Is het niet erg nat om 3 dl bouillon te gebruiken?
Ik ga er minder in doen denk ik nu.Ga het ietwat anders doen.

crot

crot zegt:
Yes,zo eenvoudig maar lijkt mij heerlijk. Ga het maken:D
adriaan1

adriaan1 zegt:
MMMMMMMMMMMMM , lekker !
Ja, dit ga ik ook maken !!