Recept
« Terug naar recepten
					
						Bananenpudding met karamelsaus
						PT40M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Bananenpudding met karamelsaus
Een heerlijk bananenpudding met karamelsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Sascha ten Brink
								
																
									Bereidingstijd:
									 40 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Nagerechten - Warm
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									yummyinmytummy.nl
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Bananenpudding met karamelsaus te bereiden
  Verwarm de oven voor op 180°C. 
Vet een ovenschaal van 1,5-2 l in met boter.
Schil de bananen en pureer ze met een vork.
Smelt de boter.
Zeef de bloem, het bakpoeder en de kaneel in een kom.
Voeg de suiker, gepureerde banaan, het ei, de melk en de gesmolten boter toe.
Klop met een garde tot een samenhangend mengsel.
Giet het mengsel in de vorm en zet apart.
Stop de basterdsuiker met de golden syrup in een steelpannetje.
Roer door elkaar en zet op middelhoog vuur.
Roer totdat de suiker opgelost is en breng het vervolgens aan de kook. Giet het nu meteen over de pudding heen.
Zet de vorm in de oven en bak 30-40 minuten.
Bij mij duurde het 40 minuten, maar ik had ook een hogere bakvorm.
De bovenkant moet goudbruin zijn en het midden moet redelijk stevig voelen als je er zachtjes op drukt.
Bak de pudding niet te lang, het is niet de bedoeling dat hij helemaal droog is.
Laat even afkoelen en serveer warm, eventueel met slagroom, roomijs of crème fraîche.
									Vet een ovenschaal van 1,5-2 l in met boter.
Schil de bananen en pureer ze met een vork.
Smelt de boter.
Zeef de bloem, het bakpoeder en de kaneel in een kom.
Voeg de suiker, gepureerde banaan, het ei, de melk en de gesmolten boter toe.
Klop met een garde tot een samenhangend mengsel.
Giet het mengsel in de vorm en zet apart.
Stop de basterdsuiker met de golden syrup in een steelpannetje.
Roer door elkaar en zet op middelhoog vuur.
Roer totdat de suiker opgelost is en breng het vervolgens aan de kook. Giet het nu meteen over de pudding heen.
Zet de vorm in de oven en bak 30-40 minuten.
Bij mij duurde het 40 minuten, maar ik had ook een hogere bakvorm.
De bovenkant moet goudbruin zijn en het midden moet redelijk stevig voelen als je er zachtjes op drukt.
Bak de pudding niet te lang, het is niet de bedoeling dat hij helemaal droog is.
Laat even afkoelen en serveer warm, eventueel met slagroom, roomijs of crème fraîche.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
 
									bertvorenholt zegt:
mvrgr
Bert;)
 
                    




 
					
brinkie1970 zegt:
Da's een goeie! Ik zou het ook niet weten. :(