KookJij

Bananenpudding met karamelsaus

Een heerlijk bananenpudding met karamelsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: yummyinmytummy.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bananenpudding met karamelsaus te bereiden

Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet een ovenschaal van 1,5-2 l in met boter.
Schil de bananen en pureer ze met een vork.
Smelt de boter.
Zeef de bloem, het bakpoeder en de kaneel in een kom.
Voeg de suiker, gepureerde banaan, het ei, de melk en de gesmolten boter toe.
Klop met een garde tot een samenhangend mengsel.
Giet het mengsel in de vorm en zet apart.
Stop de basterdsuiker met de golden syrup in een steelpannetje.
Roer door elkaar en zet op middelhoog vuur.
Roer totdat de suiker opgelost is en breng het vervolgens aan de kook. Giet het nu meteen over de pudding heen.
Zet de vorm in de oven en bak 30-40 minuten.
Bij mij duurde het 40 minuten, maar ik had ook een hogere bakvorm.
De bovenkant moet goudbruin zijn en het midden moet redelijk stevig voelen als je er zachtjes op drukt.
Bak de pudding niet te lang, het is niet de bedoeling dat hij helemaal droog is.
Laat even afkoelen en serveer warm, eventueel met slagroom, roomijs of crème fraîche.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

brinkie1970

brinkie1970 zegt:
Ja John,

Da's een goeie! Ik zou het ook niet weten. :(
John

John zegt:
Wat doe ik met de ingevette ovenschaal.??
bertvorenholt

bertvorenholt zegt:
@bert46 via Google zoeken op "golden syrup" levert de eerste hit: http://forum.viva.nl/forum/list_message/7897183

mvrgr
Bert;)
bert46

bert46 zegt:
Hoi,
misschien stom van mij,
maar wat is golden syrup?
Met vr gr bert